Erkenning, herkenning en besef creëren

Moraya de Haan,
De songwriter binnen het BESEF FF team. 

Als klein meisje ben ik muziek gaan gebruiken als expressie. Muziek is hetgeen wat er altijd was. Als ik gebeurtenissen geen betekenis kon geven vormde ik het om naar een liedje. Dit is de reden dat muziek zo waardevol is voor mij. Het kan ook bijna niet anders, aangezien ik opgevoed ben door een muzikant. 

Nu zet ik mijn ervaringen om in woorden.  De woorden die binnen dringen via een melodie en vanuit de herhaling het hoofd niet verlaten, met de hoop de ogen te openen en een ieder nogmaals nu vanuit een andere positie een kijkje te laten nemen op de situatie.


Bestaande nummers:

  • Dossier 107 (te beluisteren via deze link) 

Het leven als een dossier. Hoe wordt er om gegaan met de privacy en hoe ervaart een individu dat? Laten we ons bewust worden van de informatie die we op papier zetten. Je leest geen woorden. Je leest iemand. De impact van die woorden zijn veel groter dan we nu kunnen zien.


  • Lieve jij

Volwassen worden is en blijft een strijdt. Het stond ook zomaar voor je deur met een grijns maar had jij een keuze? Had jij de tijd? Een simpel antwoord: nee. Niet jij. 

Een nummer aan mijn kleine ik die vanaf haar 11e weet hoe het is. Ze wilt gelukkig zijn maar weet niet eens wat geluk is. Is er in deze maatschappij tijd om te helen van het verleden zodat ze echt in het heden kan leven?


  • Waarheid 

Een route lopen omdat je denkt dat dat het juiste is of omdat je niet weet dat er andere wegen bestaan. In volle overtuiging geloven dat als ik mijn best deed ik weer thuis zou kunnen gaan wonen. Langzaam maar zeker werd er duidelijk dat ik verstrikt was geraakt in een tornado aan leugens.


  • Dwrang

Dwang en drang. Wie bepaalt waar de grens ligt? Levert het echt wat op of wordt het een strijdt tegen het systeem. Gaat het om de veiligheid of over regie? En liggen de oplossingen echt zo ver of liggen ze dichterbij dan we soms denken. 


Optredens

Moraya's optredens

Moraya's optredens

Genre Singer/songwriter

Doel Ik wil mijn nummers graag delen om het verhaal van de jongeren te laten horen. Mijn aanwezigheid op werkconferenties en congressen worden vaak als waardevol ervaren omdat ik mezelf en anderen vertegenwoordig.

 Aanvraag doen of meer weten?


E-mailen
Instagram